3 λάθη για να αποφύγετε στα παιδικά παπούτσια

brefika-papoysia3 λάθη για να αποφύγετε στα παιδικά παπούτσια

Τα πόδια των παιδιών μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που συνήθως χρειάζονται καινούργια παιδικά παπούτσια κάθε 3 ή 4 μήνες. Έτσι είναι αναπόφευκτη η αγορά καινούργιων παπουτσιών σε τακτά χρονικά διαστήματα, τουλάχιστον μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών. Αυτός ίσως θα μπορούσε να είναι ένας απογοητευτικός λόγος για τους γονείς – δεν είναι μόνο η σταθερή δαπάνη για παιδικά παπούτσια αλλά κάθε φορά οι γονείς θα πρέπει να επιλέξουν τα σωστά παπούτσια, στο σωστό μέγεθος και φυσικά στο σωστό σχέδιο ώστε να αρέσει στα παιδιά τους. Παρακάτω αναφέρονται μερικές συμβουλές για να κάνετε τις καλύτερες αγορές στα παιδικά παπούτσια.

Τα φθηνά παπούτσια θα κοστίσουν περισσότερο.

Μερικοί γονείς περιορίζονται στην ποιότητα των παπουτσιών, σκόπιμα. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά μπροστά στην οικονομική σπατάλη αρκετοί γονείς περιορίζουν όσο μπορούν τις σπατάλες και μέσα σ’αυτές είναι και τα παιδικά παπούτσια. Αγνούν εντελώς ότι ένα επικίνδυνο και χαμηλής ποιότητας παπούτσι θα καταστρέψει το πόδι του παιδιού, θα το γεμίσει φουσκάλες και κάλους και στην τελική θα έχει κάνει και μεγαλύτερη οικονομική ζημιά καθώς θα χρειαστεί επισκέψεις σε γιατρούς, ορθοπεδικά είδη,κ.ο.κ. Επίσης μερικοί γονείς πιστεύουν ότι αγοράζοντας 1-2 μεγαλύτερα νούμερα στο παπούτσι, αυτό θα κρατήσει για περισσότερα χρόνια καθώς το παιδί θα το βάζει και όταν μεγαλώσει. Αυτή είναι μια εντελώς λανθασμένη άποψη καθώς το παιδί θα φοράει ένα εντελώς ακατάλληλο παπούτσι που θα δημιουργήσει πρόβλημα σταθερότητας στο πόδι. Επίσης εαν ένα παιδικό παπούτσι έχει μικρύνει αρκετά και στενεύει τα δάχτυλα του παιδιού, θα πρέπει άμεσα να αγοραστεί καινούργιο ζευγάρι. Εξοικονόμηση χρημάτων δεν θα πρέπει να γίνεται από τους γονείς στα παιδικά παπούτσια! Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα υγείας που μπορεί να προκαλέσει από απλά πρηξίματα μέχρι προβλήματα στα γόνατα!
Το ίδιο θέμα με το μεγαλύτερο νούμερο στα παπούτσια το συναντάμε και στα παιδικά ρούχα. Εκεί οι γονείς συχνά αγοράζουν ένα νούμερο μεγαλύτερο για να αντέξει περισσότερο. Στα παιδικά ρούχα όμως δεν υπάρχει πρόβλημα όπως στα παπούτσια!

Μετρήστε το νούμερο του ποδιού συχνά

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε παιδικά παπούτσια, ρωτήστε έναν πωλητή που πραγματικά θα γνωρίζει το ακριβές νούμερο που πρέπει να αγοραστεί για το παιδί. Θα πρέπει να γίνει σωστή μέτρηση του πέλματος και όλων των παραμέτρων του ποδιού. Να θυμάστε ότι μέχρι τα 3 έτη τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και ομοίως και τα πόδια τους. Μεγαλώνουν συνήθως μισό με ένα νούμερο κάθε 2 ή 3 μήνες. Έτσι βεβαιωθείτε ότι τα πόδια τους κάθε μήνα πατάνε σε γερά και σωστά παπούτσια.

Παιδικά παπούτσια για διαφορετικές περιστάσεις

Τέλος, μια άλλη σημαντική πτυχή για την επιλογή ενός ζευγαριού είναι το τι χρήση θα γίνει. Άλλο παπούτσι πρέπει να επιλέξουμε για το περπάτημα του μωρού(εαν περπατάει ακόμα) κι άλλο παπούτσι που θα φοράει πολύ ώρα όταν θα παίζει κτλ.

Η ιστοσελίδα http://www.paidika-rouxa.gr προσφέρει παιδικά ρούχα και παπούτσια σε ασυναγώνιστες τιμές, όλα διαθέσιμα στη πόρτα σας!